Vizualizeaza Spot-ul Reinvent Consulting

La anul, pentru noi, judecata de apoi!

In: Cazuri

Doamnelor si domnilor judecatori,

astazi va judeca o constiinta economica si sociala, prin vocea reprezentantilor a peste 10.000 de societati comerciale!

In fiecare zi, la Registrul Comertului Bucuresti, zeci, sute de societati comerciale intampina o situatie momentan fara iesire. Firmele in curs de infiintare, precum si cele cu dosare de mentiuni primesc termene de judecare a dosarelor peste 2 pana la 11 luni, incalcand legea societatilor comerciale.
In prezent, peste 10.000 de societati comerciale sunt afectate de aceasta situatie. Numarul lor creste alarmant, iar odata cu el creste si perioada de asteptare.

Doamnelor si domnilor judecatori, Legea societatilor comerciale prevede ca procedura inscrierii la Registrul Comertului dureaza doar 3-5 zile lucratoare. 3-5 zile lucratoare nu inseamna un an de asteptare! Nu va cerem decat sa respectati spiritul si litera legii! Dreptul nostru este imperativul vostru.
Nu blocati dosarele!

Cine este raspunzator de grava situatie de la Registrul Comertului?
In cadrul Tribunalului Bucuresti, prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor din 29.09.2009, s-a luat decizia ca judecatorii din cadrul Sectiei VI – Comerciala care sunt delegati la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa conduca sedinte de judecata doar in 3 zile ale saptamanii si nu in 5 – cum se intampla inainte. De asemenea, s-a luat decizia de a limita numarul dosarelor la 50 pentru infiintari de societati comerciale, respectiv la 100 pentru dosarele de inscriere de mentiuni.
Astfel, cel mai grav lucru este faptul ca incalcarea legii si toate problemele care vin odata cu aceasta sunt generate de o masura luata chiar de catre dumneavoastra, de judecatori, cei care ar fi trebuit sa fie garantii respectarii ei. Hotararea din 29.09.2009 inseamna – de fapt – judecatori delegati sa incalce legea.

PREŞEDINTE Tribunalul Bucuresti
Judecător Doctor MONA LISA NEAGOE – preşedintele Tribunalului Bucureşti

VICEPREŞEDINTE SECŢIA COMERCIALA
Judecator LAURA RADU vicepresedintele Tribunalului Bucuresti

Personalul SECŢIEI A VI-A, COMERCIALA, din cadrul Tribunalului Bucuresti

Preşedinte secţie – Judecator CORNEA ADINA

 • JUDECATOR BATRANU NICOLETA
 • JUDECATOR BOGDANESCU MADALINA MARIA
 • JUDECATOR CUCU CRISTINA
 • JUDECATOR DUMINECA VIRGINIA FLORENTINA
 • JUDECATOR GAVRIS MARILENA VERONICA
 • JUDECATOR GHITA LUCIA ECATERINA
 • JUDECATOR HARAGA CRISTIAN
 • JUDECATOR ISTRATE ANA MARIA
 • JUDECATOR NITU DANIELA LUMINIŢA
 • JUDECATOR PIRVU LIVIU NARCIS
 • JUDECATOR PIRVU MAGDALENA
 • JUDECATOR PRUJOIU VERONICA ELENA
 • JUDECATOR RADUCANU ANDREEA
 • JUDECATOR ROLEA GABRIELA

Doamnelor si domnilor judecatori, ce trebuie sa intelegem din aceasta situatie? Ca respectul judecatorilor fata de lege este egal cu zero? Ca spiritul si litera legii nu mai au pic de importanta? Sau faptul ca va situati deasupra legii?
Judecati, nu legiferati!

O economie sanatoasa are nevoie de respectul legii. Dumneavoastra trebuie sa fiti garantii ei si nu primii care o incalca! Cerem termene de 3-5 zile lucratoare, nu un an de asteptare! 10-12 luni de asteptare inseamna afaceri falimentare!

Consecintele sunt nu grave, ci dezastruoase! Dosarele amanate un an inseamna afaceri falimentate! Inseamna saracie, inseamna somaj, inseamna suferinta. Ati transformat Registrul Comertului intr-un amplificator de criza.
Viata dumneavoastra, oare, suporta amanare??

Noi traim acum, angajatii nostri traiesc acum, familiile noastre traiesc acum, bancile cer rate acum, statul cere impozite acum. Viata nu poate fi pusa in asteptare! 10.000 de dosare nu suporta amanare.
Mii de dosare nu suporta amanare! Vrem termene legale!

Blocajul de la Registrul Comertului va genera severe consecinte economice si sociale. Ne afecteaza acum direct si ne va afecta mai mult pe termen mediu si lung. Se impune o solutie rapida si eficienta! Va cerem o solutie prin care sa se asigure reintrarea in legalitate.
Peste 10.000 de societati comerciale vor termene legale.
Judecatori delegati, nu ne amanati!

Astazi sunteti chemati in fata unei constiinte economice si sociale, prin vocea reprezentantilor a peste 10.000 de societati comerciale! Daca nu veti schimba modul de organizare la Registrul Comertului, va vom schimba noi numele din “judecatori delegati” in “judecatori amanati”! 10-12 luni de asteptare nu inseamna numai un termen foarte mare, ci – in primul rand – un termen nelegal.

Vrem termene legale! 3-5 zile lucratoare, termenul de asteptare!

Altfel, peste un an, pentru noi, e judecata de apoi!

Comentarii

Video

In curand

Promoveaza actiunea

<embed src="http://www.judecatajudecatorilor.ro/bannere/judecata.swf" bgcolor="#000000" name="banner_judecata" id="banner_judecata_judecatorilor" width="288" height="179" quality="high" wmode="opaque" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" />

Preia afis

Ultimele cazuri

Ultimele comentarii

 • valeriu: Am impresia ca bine va face. Credeti ca asta-i o tara fara stapan, unde teparii pot umbla liber, doa [...]

Initiat si sustinut de

Polita ARCIP