Vizualizeaza Spot-ul Reinvent Consulting

Reprezentantii protestatarilor invitati la discutii cu Presedintele Sectiei VI – Comerciala

In: Noutati

Domnul Claudiu Barbu – Managerul General Reinvent Consulting si Dl. Bogdan Angheluta – Director de Marketing al companiei amintite au fost invitati, ca reprezentanti ai protestatarilor si ai organizatorilor mitingului de protest, la discutii cu Presedintele Sectiei VI – Comerciala din cadrul Tribunalului Bucuresti, Doamna Judecator Cornea Adina.

In cursul mitingului de protest de ieri, 03.12.2009, din fata Tribunalului Bucuresti, Doamna Judecator Adina Cornea a invitat reprezentantii protestatarilor la discutii. Presedintele Sectiei VI a convocat si o sedinta a judecatorilor delegati din cadrul Sectiei VI, astfel incat reprezentantii persoanelor participante la protest, conducerea Sectiei Comerciale din cadrul Tribunalului si cei aproximativ 30 de judecatori delegati la Registrul Comertului au avut prilejul de a purta o discutie informala despre situatia dificila la care s-a ajuns la ORCTB.

Dupa ce domnii Claudiu Barbu si Bogdan Angheluta au expus care sunt nemultumirile participantilor la protest, precum si ale celor peste 10.000 de societati cu dosare blocate in acest moment la Registru, judecatorii au expus care sunt motivele pentru care s-a ajuns la aceasta situatia. In principal, judecatorii au subliniat faptul ca numarul mare al dosarelor ce erau de analizat intr-un timp foarte scurt, precum si numarul mic de judecatori delegati, sunt principalii factori care au dus la luarea Hotararii  din 29.09.2009 de limitare a numarului de sedinte pe saptamana la 3 si de limitare a numarului de dosare analizate la 150 (infiintari si mentiuni). Judecatorii au mai mentionat faptul ca si ei au facut demersuri pe langa Ministerul Justitiei pentru a solicita degrevarea lor de sarcinile de la Registrul Comertului, dar ca la nivelul Ministerului nu s-a luat o hotarare. Practic, judecatorii considera ca vinovata pentru bocaj chiar institutia mai-inainte-mentionata.

In prezent, la Registrul Comertului Bucuresti, sunt pe listele de asteptare peste 13.700 de dosare de infiintari si de inscrieri de mentiuni. Intrucat situatia este din ce in ce mai grava, atat pentru ca se inrautateste pentru fiecare din societati, dar si pentru ca numarul dosarelor creste, campania de protest va continua. Pana in acest moment, am primit raspunsuri la sesizari si scrisori deschise doar de la ONRC, ORCTB si Consiliul Superior al Magistraturii, vina fiind practic aruncata de la o institutie la alta. Asteptam si pozitia celorlalte institutii pe care le-am abordat.

Comentarii

Video

In curand

Promoveaza actiunea

<embed src="http://www.judecatajudecatorilor.ro/bannere/judecata.swf" bgcolor="#000000" name="banner_judecata" id="banner_judecata_judecatorilor" width="288" height="179" quality="high" wmode="opaque" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" />

Preia afis

Ultimele cazuri

Ultimele comentarii

  • valeriu: Am impresia ca bine va face. Credeti ca asta-i o tara fara stapan, unde teparii pot umbla liber, doa [...]

Initiat si sustinut de

Polita ARCIP