Vizualizeaza Spot-ul Reinvent Consulting

Situatia grava

Prezentul demers nu reprezinta un instrument de lupta impotriva actului de justitie. In campania noastra ne referim exclusiv la actul administrativ al Sectiei a VI-a Comerciale – Tribunalul Bucuresti.

Zi de zi, in Bucuresti, zeci, sute de societati comerciale intampina o situatie momentan fara iesire. Societatile comerciale in curs de infiintare, precum si cele cu dosare de mentiuni (deschideri/inchideri puncte de lucru, suspendari/reluari de activitate, cesiuni, schimbari de sedii etc.) primesc termene de judecare a dosarelor peste 2 pana la 11 luni, desi legea prevede ca procedura inscrierii la Registrul Comertului dureaza doar 3-5 zile lucratoare.

Sunt peste 10.000 de societati comerciale afectate de aceasta situatie, numarul lor creste alarmant (si odata cu el si perioada de asteptare), iar blocajul acesta va genera severe consecinte economice si sociale, afectandu-ne si direct.

Cu atat mai grav este faptul ca incalcarea legii si toate problemele care vin odata cu aceasta sunt generate de o masura luata chiar de catre judecatori, cei care ar fi trebuit sa fie garantii respectarii ei. In cadrul Tribunalului Bucuresti, prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor din 29.09.2009, s-a luat decizia ca judecatorii din cadrul Sectiei VI – Comerciala care sunt delegati la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa conduca sedinte de judecata doar in 3 zile ale saptamanii (si nu 5, cum se intampla inainte), urmand ca numarul dosarelor sa fie limitat la 50 de dosare de infiintari de societati comerciale, respectiv 100 de dosare de inscriere de mentiuni.

Rezultatul?
Termenul de judecata primit pentru o societate comerciala in curs de infiintare al carei dosar a fost introdus la Registrul Comertului Bucuresti in a doua jumatate a lunii Noiembrie 2009 este pentru luna Ianuarie 2010. La dosarele de mentiuni dinamica intarzierii termenului de judecata este mult accentuata ca urmare a numarului mare de dosare introduse; termenul de judecata primit pentru o societate comerciala care ar urma, de exemplu, sa-si deschida sau sa-si inchida un punct de lucru, ori sa-si suspende sau sa-si reia activitatea, este stabilit pentru sfarsitul lunii Septembrie 2010 (in conditiile in care dosarul a fost introdus in a doua jumatate a lunii Noiembrie 2009).

Consecintele sunt nu grave, ci dezastruoase! Cateva dintre situatiile prin care trec societatile comerciale vor putea fi aflate pe prima pagina a site-ului. Cei ce intampina asemenea greutati sunt rugati sa ne contacteze pentru a le putea face cunoscute prin intermediul nostru.

Video

In curand

Promoveaza actiunea

<embed src="http://www.judecatajudecatorilor.ro/bannere/judecata.swf" bgcolor="#000000" name="banner_judecata" id="banner_judecata_judecatorilor" width="288" height="179" quality="high" wmode="opaque" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" />

Preia afis

Ultimele cazuri

Ultimele comentarii

  • valeriu: Am impresia ca bine va face. Credeti ca asta-i o tara fara stapan, unde teparii pot umbla liber, doa [...]

Initiat si sustinut de

Polita ARCIP